پایگاه اطلاع رسانی حضرت آیت الله نورمفیدی

image

1404/2/11

رونمایی از درگاه جامع فقه معاصر با حضور شخصیت‌های برجسته علمی و دینی در قم

آیت‌الله سید کاظم نورمفیدی: فقه معاصر باید پاسخ‌گوی چالش‌های نوپدید جهانی باشد

در مراسم رونمایی از درگاه جامع فقه معاصر، ضرورت تحول در نگرش فقهی و به‌روز بودن فقیهان برای پاسخگویی به مسائل جدید مطرح شد.

🏷همزمان با فرارسیدن دهه کرامت، مراسم رونمایی از درگاه جامع فقه معاصر با حضور آیت‌الله سید کاظم نورمفیدی و شخصیت‌های برجسته علمی و دینی در شهر قم برگزار شد. در این مراسم، آیت‌الله نورمفیدی به ضرورت تحول در نگرش فقهی حوزه‌های علمیه و لزوم آشنایی فقیهان با علوم روز برای پاسخگویی به مسائل نوظهور پرداختند.

همزمان با فرارسیدن دهه کرامت، مراسم رونمایی از درگاه جامع فقه معاصر با حضور حضرت آیت‌الله سید کاظم نورمفیدی، موسس پژوهشگاه مطالعات فقه معاصر و جمعی از اساتید برجسته حوزه علمیه در قم برگزار شد. در این مراسم بر لزوم تحول در نگرش فقهی حوزه‌های علمیه و تربیت فقیهانی که بتوانند به مسائل پیچیده دنیای معاصر پاسخ دهند، تأکید شد.

همزمان با فرارسیدن دهه کرامت، مراسم رونمایی از درگاه جامع فقه معاصر با حضور حضرات آیات و اساتید برجسته حوزه، پژوهشگران، مسئولان مراکز آموزشی و پژوهشی و حضرت آیت‌الله سید کاظم نورمفیدی (دامت برکاته)، موسس محترم پژوهشگاه مطالعات فقه معاصر در شهر قم برگزار شد.

حضرت آیت‌الله سید کاظم نورمفیدی «دامت برکاته»؛ موسس پژوهشگاه فقه معاصردر این مراسم با تأکید بر لزوم تحول در نگرش فقهی حوزه‌های علمیه فرمودند: فقیه امروزی باید توانایی ارتباط با جهان را داشته باشد و با زبان و علوم روز آشنا باشد تا بتواند پاسخ‌های متقن، دقیق و مؤثری به مسائل نوظهور دنیا ارائه دهد.

نماینده ولی‌فقیه در استان گلستان، با اشاره به جایگاه برجسته فقه در تمدن‌سازی اسلامی، فرمودند: فقیهان امروز باید نگاه جامع‌نگر داشته باشند و تمامی ابعاد فردی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و بین‌المللی زندگی بشر را در کانون توجه خود قرار دهند.

ایشان با اشاره به تحولی که پس از انقلاب اسلامی در نگرش به فقه پدید آمده است، افزودند: فقه معاصر با رهنمودهای حکیمانه امام راحل و حمایت‌های مستمر رهبر معظم انقلاب به‌طور جدی در حوزه‌های علمیه پیگیری شده و امروز شاهد شکل‌گیری جریان‌های پژوهشی، آموزشی و کاربردی در این عرصه هستیم.

امام جمعه گرگان با تأکید بر این نکته که هرچند حوزه‌های علمیه در تعمیق و گسترش فقه معاصر به جایگاه شایسته‌ای دست یافته‌اند، فرمودند: با این حال، هنوز در آغاز راه قرار داریم و نیازمند تلاشی مضاعف، نوآوری و نوسازی در عرصه‌های آموزش، پژوهش و تربیت نیروهای متخصص هستیم.

نماینده مجلس خبرگان رهبری در بخشی از سخنان خویش بر لزوم بازتعریف خروجی‌های حوزه در رشته‌های تخصصی فقهی تأکید کردند و فرمودند: محصول نهایی نظام آموزش تخصصی فقه در حوزه‌های علمیه باید شخصیتی باشد که از دانشگاه به مفهوم مرسوم آن متمایز باشد؛ یعنی دانش‌آموخته‌ای که هم‌زمان ریشه در فقه سنتی دارد و هم قادر به تحلیل، پاسخ‌گویی و مواجهه با مسائل پیچیده دنیای معاصر است.

وی افزودند: آینده تمدن اسلامی و جایگاه فقه در مدیریت جامعه به تربیت چنین شخصیت‌هایی وابسته است که ضمن بهره‌مندی از میراث فقهی غنی، با ادبیات جهانی، منطق استدلال علمی و درک نظام‌مند از مسائل بشری آشنایی داشته باشند.

اشتراک گذاری : توییتر اینستاگرام تلگرام

logo

دسته بندی اخبار

logo

آخرین اخبار

آرشیو